Sommaren är här och grillen eldas på. Många är så ivriga att börja grilla att allt annat försvinner. Men hur arrangerar du den absoluta grillfesten? Det ska du få reda på!

 Står välkomstdrinken i givakt? Är köttet mört och inoljat? Är bordet dukat och badtunnan fylld? Då är det bara det fina vädret du väntar på, eller? Hur står det till med grillen, då? Du som grillar mycket kan hitta exklusiva grillar från Ecta.nu och få upp lyxen ”a notch”. Men det finns mängder med andra tips för den ultimata grillfesten som svensken värnar så mycket om.

grillkvällDukningen

 Vem har sagt att det krävs vanliga bord och stolar till en grillfest med många deltagare? Med lite fantasi kan du anordna dukning med lite rustik känsla genom att kanske ställa lastpallar som bord och stolar eller snickra ihop ett lågt långbord och lägga mattor på marken för ett lite orientaliskt picknick-intryck. Att sitta på marken är både mysigt och bekvämt men se till att lägga ut många kuddar som gästerna kan sitta på.

Gör annat än bara ät!

Att äta och dricka är förmodligen fokus på grillfesten men låt inte magen och huvudet bli alltför fullt genom att proppa i er timme efter timme. Aktivera er genom att spela kubb, bocchia, gräsfotboll eller kasta pil. Att röra på sig och leka hör till och finns det dessutom barn med i bilden, så är det ännu viktigare. Här är några andra lekar som passar till grillfester:

  • Quizzer
  • Femkamp
  • Krocket
  • Brännboll om ni har stor trädgård
  • Utomhusbio

Sätt färg på partyt med stora bålskålar

Bål är något gott och kul både för barn och vuxna. Var dock noga med att inte mixa ihop barnbålen utan alkohol, med vuxenbålen med alkohol. Dekorerar din bål med fruktbitar, is, små leksaker och annat färgglatt som pryder. Se alltid till att hålla bålen kall genom att kanske sänka ned en enorm skål i en barnpool full med is där du även lägger kalla läskedrycker på kylning. Det finns massor med tips på bålrecept, både alkoholfria och med alkohol, så dammsug nätet på idéer. Alltid hittar du något som tilltalar alla.