Att handla i affären, kånka hem tunga matkassar, planera måltider och laga mat tar mycket tid. Många vill ha mer tid över i vardagen och inte lägga ner så mycket tid på handling och matlagning. Det finns sätt för att slippa det. Här får du tips om hur du på bästa sätt sparar tid köket.

Det går att laga god och mångsidig mat och samtidigt inte lägga ner massor av tid i vardagen på det. Ett steg på vägen är att slippa åka till affären och handla, något, som både i planering, restid och spenderad tid i affären, tar mycket av den tid som du gärna vill lägga på annat. Sajten www.matkasse.nu kan då vara en lösning för dig! Jämför olika färdiga matkassar eller beställ din egenvalda handling direkt till dörren.

Tidssparande och nyttig mat för vardagen

I en artikel från Expressen kan man läsa om hur kostrådgivaren Alexandra förbereder veckans nyttiga måltider på bara tre timmar. Det må låta för bra för att vara sant, men så är det verkligen inte. Det är fullt möjligt att slippa lägga massor av tid på mat och matlagning, bara du planerar och förbereder på ett smart sätt. Genom att förbereda sin egen salladsbar kan man komma hem och plocka i ordning sin middag eller lunch på under fem minuter. Det Alexandra gör är att göra i ordning bönor och linser genom att blötlägga, förbereda sötpotatis, bladgrönsaker, avokado och andra grönsaker. Vissa saker tillagas och läggs i burkar, medans annat skölj hackas upp och läggs i burkar.

Omställning att gå från onyttig till nyttig snabbmat

Bara för att det är snabbmat behöver det inte vara onyttigt, i alla fall inte om du gör maten själv. I en artikel från Svenska Yle kan man läsa om Li, som utmanade sig själv till att laga mer av sin mat själv i den stressiga vardagen. För henne var det en omställning, men hennes egengjorda pesto fick henne till att laga mer mat, och det har blivit som en basvara för henne. De bästa sätten för att spara tid och kunna laga bra mat är att alltid se till att ha bra basvaror hemma, planera och förbereda.