Köket är en av de platser i vårt hem som vi använder mest. Vi umgås härinne både i större och mindre sällskap. Här skvätter barnen mat på väggar och golv, och den kreativa personen med experimentlusta bakar sina surdegsbröd där. Det är med andra ord ett rum som kräver god flexibilitet och gärna förnyelse då och då. Här kommer vi med tips om hur du kan inreda ditt kök trendigt.

Vad är, förutom vitvaror, kökets mest centrala och viktigaste plats? Matbord, såklart! Är du en av dem som är besatt av stora, robusta matbord i ek, eller är du en av dem som inte kan släppa tanken på ett runt bord? Oavsett vilken typ av matplats du gillar så finns det något för alla smaker, och det bästa av allt är att trenderna idag är så oerhört tillåtande! Välj ett bord som talar om just vem du är, och låt det spela huvudrollen i ditt kök!

Stora matbord med plats för många

En sak är säker, och det är att singellivstrenden verkar ha lagt sig. Idag är det allt hetare att skaffa familj och breda ut sig över ett helt rum med ett ordentligt, snyggt matbord i schyssta material. Låt tekniken runt omkring dig skapa bekvämlighet med den mer analoga kärleken och gemenskapen som en familj skapar. En som verkligen har satt tekniken i centrum i sitt hem är den här kvinnan, som inrett sitt hem i robotar och rosa. Inte den mest tippade kombinationen för många, men mycket tidsenligt inrett!

Eller är du en av dem som gillar det lantliga lite mer? Kanske med naturmaterial som trä och sten, som får sätta en djup prägel i ett hem? Vi på Galantliv är ju lite besatta av det lantliga, så vi inspireras gärna av folk som kombinerar design med det jord- och naturnära som i det här inspirerande reportaget.