Maten är förstås den viktigaste faktorn som avgör om en restaurang blir framgångsrik. Det säger sig självt, om inte maten är god kommer ingen vilja äta på restaurangen. Att ha en fascinerande inredning är dock ett konkurrensverktyg som fungerar nog väl som ett komplement till vad som finns på menyn.

Det finns ett exklusivt gäng restauranger i världen som kombinerat fantastiska menyer med unik inredning för att skapa upplevelser som du inte hittar någon annanstans. I den här artikeln får du läsa om några av dem.
Om du själv är med och driver en restaurang och vill skapa en unik och smakfull upplevelse åt dina gäster kan du besöka Furnit. De säljer designmöbler med en speciell prismodell: ju fler möbler du köper desto billigare blir de. Du hittar Furnit här, deras designmöbler är en bra affär.

mat 2HR Giger Museum Bar

HR Giger var en konstnär som idag är mest känd för att ha designat ett av filmhistoriens mest distinkta monster: Xenomorph från Alien-franchiset. Om du skulle befinna dig i den Schweiziska staden Château St. Germain har du möjligheten att äta och dricka i en restaurang och bar som påminner om det nämnda monstret. Att befinna sig i HR Giger Museum Bar känns lite som att befinna sig i innanmätet av ett stort monster, men är faktiskt inte så läskigt som det låter.

What Happens When

I New York ligger What Happens When, en restaurang med ett unikt koncept. Eller, frågan är om det är rättvisande att säga att de har ett unikt koncept. Idén för den här restaurangen är nämligen att den byter inredning och koncept var 30:e dag. Det betyder att det inte finns särskilt mycket att säga om vad menyn består av mer än att maten lagas av John Fraser som har mycket gott rykte i den gastronomiska världen.

Joben Bistro

restaurang matStilen som kallas för steampunk har många fans och de bör genast uppsöka restaurangen och baren Joben Bistro i Bukarest, Rumänien. Maten är pubkäk av högsta klass inkluderat hamburgare, stekar, pommes med mera. Förutom det finns en diger meny med cocktails och olika slags öl. Miljön är dock den största förtjänsten med den här restaurangen.

Blue Frog

Blue Frog är en restaurang, bar och lounge som har ett tema helt och hållet inriktat på musik. Förutom att äta och dricka finns här möjligheten att spela in musik i en fullt utrustad musikstudio, vid sidan av det arrangeras regelbundna gig med lokala och internationella artister. Inredningen är förstås konstruerad för att ge den ultimata akustiska upplevelsen. Vart ska du ta dig för att besöka Blue Frog? Till Mumbai i Indien.

Press Club

The Press Club är en restaurang som ligger i Melbourne, Australien. Den lyckas med sin inredning vara innovativ samtidigt som det på en gång känns väldigt klassiskt. Inredningen för närmast tankarna till 20-talets klassiska era, men är ändå hypermodern. Vad finns på menyn? Grekisk mat är det som gäller och det finns ett antal olika rätter på menyn som består av fyr- till nio-rätters.