Fixa picknickmat och ta med familjen på en mysig utflykt i naturen. Genom vissa förberedelser kan själva matstunden bli en del av utomhusäventyret. Tänk bara på att ta med hållbar utrustning och att inte skräpa ner!

Inget smakar så gott som att äta maten utomhus. Därför är det förståeligt att du längtar till nästa picknick med familjen. Egentligen kan du ta med dig vilken mat som helst, somliga rätter är dock mer praktiska än andra.

Använd smidig utrustning för picknick

Picknicken blir precis så smidig som du gör den, bland annat med hjälp av hållbara bestick från lightmyfire.com/se/ och enkel mat såsom melonpizza, pannkaka och smörgås.

Det är viktigt att inte skräpa ner i naturen. Dessvärre leder medhavda engångsartiklar många gånger till nedskräpning:

– Skräp som hamnar i naturen tar lång tid att bryta ner och eftersom ingen städar i naturen blir skräpet kvar under en lång tid, skriver Håll Sverige rent i en artikel.

Vad kan du göra i stället? Skippa helt enkelt engångsprodukterna.

Återanvändbara muggar med lock gör att du och familjen kan ta med er favoritsaften ut, alternativt varm choklad eller soppa. Sporks rymmer flera bestick i ett, vilket kan vara att föredra för enkelhetens skull.

Laga mat över öppen eld

Att laga mat över öppen eld är en annan favorit. Gör upp en eld, samlas runt den och grilla korv eller poppa popcorn, eller ta med ett stormkök och gör krabbelurer för en upplevelse barnen kommer prata om länge.

Den här typen av friluftsupplevelse kräver vissa förberedelser. Tack vare dem blir dock själva matstunden en del av själva utomhusäventyret.