Sommaren är här och det har blivit allt mer populärt att campa och utforska den svenska naturen med tanke på rådande omständigheter. Därför är detta ett utmärkt tillfälle att lära sig att fiska! Det är väldigt roligt, men kan också vara en fridfull och rogivande syssla.

När du fiskar blandar du nytta med nöje, eftersom det är ett litet äventyr att ta sig ut till vattnet, fixa med metspön och beten samtidigt som du faktiskt kan få till en riktigt god middag senare på kvällen, fylld med omega3 och andra hälsosamma saker. Har du inte tidigare varit ute och fiskat, men gärna vill pröva så är det mycket enklare än vad många tror. Allt du behöver är ett metspö, något slags bete och lite tålamod.

Vill du hålla det enkelt så är det alltså bra att börja med ett helt vanligt metspö som kastas ut med valfritt bete som fiskar brukar tycka om, och sedan väntar du. De allra flesta fiskare började med att fiska med metspö eftersom det är den enklaste metoden, och det är nog också den mest fridfulla. Flötet kommer guppa på vattenytan och du kan bara ta det lugnt och invänta napp.

Välj rätt bete

När det kommer till bete så finns det alltså lite att välja mellan. Olika fiskar gillar olika mat och därför kan det vara en bra idé att ta med sig lite olika beten under sin första fisketur. Exempel på beten är daggmask, räka, majskorn eller lite vanlig deg. Inför dina kommande fisketurer kan du sedan läsa på lite mer och bestämma dig för vilken fisk du vill lyckas fånga. Gädda är en stor favorit bland svenskar, men de kan bli riktigt stora , så vill du fånga en sådan är det nog bra om du går över till ett lite starkare spö. Då behövs även starkare bete i form av en mört eller något annat som är mer matigt än ett majskorn.